×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Justin Timberlake aangeklaagd door Cirque du Soleil

01.04.2016 -

Cirque du Soleil sleept Justin Timberlake voor de rechter omdat de zanger muziek van de theatergroep gekopieerd zou hebben.


Justins nummer Don't Hold The Wall van zijn album 20/20 uit 2013 zou teveel lijken op Steel Dream, van het Cirque du Soleil-album Quidam uit 1997. De Canadese groep weet zeker dat de popster zijn auteursrechten heeft geschonden en eist 800.000 dollar (zo'n 700.000 euro) schadevergoeding.

Behalve Timberlake stelt Cirque du Soleil ook producer Timbaland en platenmaatschappij Sony Music verantwoordelijk. In februari nog kreeg de zanger ook al te maken met een plagiaatzaak; voor zijn nummer Damn Girl was hij vergeten een van de schrijvers te vermelden van A New Day is Here At Last, het nummer waarvan hij met toestemming delen had gebruikt voor zijn hit.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties