Máxima met leuk nieuws naar dorpshuis

In dorpshuis Ons Genoegen in Nieuwer Ter Aa werd reikhalzend uitgekeken naar het bezoek van de koningin. Tijdens het bezoek van Máxima kreeg het dorpshuis in het Utrechtse plaatsje leuk nieuws: Ons Genoegen is een van de winnaars van het Appeltje van Oranje 2016.

Máxima wachtte een warm welkom in Nieuwer Ter Aa. Het dorp was versierd, de vlag hing uit en tientallen inwoners stonden langs de kant van de weg om een glimp op te vangen van de koningin. In Ons Genoegen kreeg ze een rondleiding en bekeek ze de dorpswinkel, bibliotheek en peuterspeelzaal.

Dorpshuis Ons Genoegen is een van de drie winnaars van het Appeltje van Oranje 2016. De onderscheidingen van het Oranje Fonds, waarvan Máxima en Willem-Alexander beschermpaar zijn, gaan dit jaar naar gemeenschappelijke voorzieningen die helemaal gerund worden door vrijwilligers.

Naast het dorpshuis in Nieuwer Ter Aa krijgen ook Ontmoetingscentrum De Pracht uit Waalre en MFC De Gaveborg in Oostwold een Appeltje van Oranje. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje, gemaakt door prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.