×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

‘Zang Halina Reijn gaat door merg en been’

30.03.2016 -

Halina Reijn neemt in de nieuwe Nederlandse film De Zevende Hemel de microfoon ter hand. Thomas Acda, die ook in de film speelt, was verrast toen hij Halina's zangkunsten hoorde. "Als zij zingt, gaat het door merg en been", zegt Thomas.


"Ik vind het optreden van Halina een van de verrassingen van de film", aldus Thomas in het AD. Halina zelf vertelt dat ze het 'heel spannend, maar ook heel bevredigend' vond om onder meer Is Dit Alles van Doe Maar te zingen. "Met zingen kun je toch andere emoties oproepen dan uitsluitend met acteren. In dat opzicht is dit een heel bijzondere film."

Niet alleen Halina is voor het eerst zingend te horen in een film. Ook Jan Kooijman, die zijn zangkunsten ook tentoonspreidt in het RTL-programma It Takes 2, zingt in De Zevende Hemel. "Ik was verrukt", zegt Jan over het binnenhalen van de filmrol. "Tot nu toe zong ik vooral onder de douche en in de auto."

Voor zijn nieuwe film ging regisseur Job Gosschalk niet op zoek naar zangers, maar naar acteurs 'die redelijk kunnen zingen'. Naast Halina, Thomas en Jan spelen ook Noortje Herlaar, Huub Stapel en Henriëtte Tol in De Zevende Hemel. "Ik was niet op zoek naar de perfecte uitvoeringen, maar meer naar vertolkingen van nummers die een gevoel losmaken."

In De Zevende Hemel, vanaf 24 november in de bioscopen, wordt geacteerd en gezongen, maar dat maakt de film volgens Gosschalk geen musical. "Dit is volgens mij nog nooit vertoond, zeker niet in Nederland. Dit is geen musical, maar een muzikaal drama waarin de liedjes een essentieel onderdeel vormen."

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties