Placeholder

Johan Cruijff overleden

Johan Cruijff is donderdag op 68-jarige leeftijd overleden. In oktober werd bij hem kanker geconstateerd.

Omringd door zijn familie is voetballegende Johan Cruijff overleden. ’Met verdriet moeten wij mededelen dat Johan Cruijff na een felle strijd tegen kanker op 24 maart in Barcelona is overleden,’ aldus de Cruijff Foundation.

Johan vocht enkele maanden tegen de ziekte longkanker. Dat bleek een strijd die hij niet kon winnen. Zelf liet hij zich geregeld hoopvol uit over het gevecht dat hij hij leverde. Hij zei zelfs er heilig in te geloven dat hij zou genezen. Maar dat mocht dus helaas niet zo zijn.

Johan mocht zich drie keer wereldvoetballer van het jaar noemen. Hij kwam 48 keer uit voor het Nederlands Elftal en maakte 33 doelpunten voor Oranje.

Hij voetbalde bij Ajax en stapte daarna over naar het Spaanse Barcelona. Na zijn periode als actief voetballer werd hij trainer bij Akjax en Barcelona en later was hij ook nog korte tijd adviseur bij Ajax.

Johan was getrouwd met Danny Coster, die hij in 1968 zijn jawoord gaf. De twee hadden drie kinderen, Jordi , Chantal en Susila. Zoon Jordi werd, net als zijn vader voetballer.