Placeholder

Madeleine ondersteunt werk Mabel

Prinses Mabel heeft voor haar werk voor Girl Not Brides publieke steun gekregen van de Zweedse prinses Madeleine. Die feliciteerde Mabel voor haar inzet in de strijd tegen kindhuwelijken. Madeleine deed dat op haar eigen Facebookpagina die meer dan 850.000 volgers heeft. 'Gefeliciteerd prinses Mabel met je werk om wereldwijd een einde te maken aan kindhuwelijken', schreef Madeleine.

Zowel prinses Mabel als prinses Madeleine, de jongste dochter van de Zweedse koning Carl Gustaf, woont in Londen. Madeleine is al jaren actief voor de World Childhood Foundation, die door haar moeder koningin Silvia is opgericht.

Uitgangspunt van de stichting is dat 'alle kinderen recht hebben op een jeugd, veiligheid, geluk, speelsheid en nieuwsgierigheid in het leven en dat alle kinderen recht hebben om op te groeien en zich sociaal en intellectueel te ontwikkelen.' Die doelstelling sluit aan bij de strijd tegen kindhuwelijken. Het als kind trouwen maakt een einde aan de jeugd van een meisje, die meestal ook geen kans meer heeft op onderwijs en ontwikkeling.