Placeholder

Mirjam Timmer heeft zin in nieuwe Twarres

Mirjam Timmer blaast na enkele mislukte pogingen weer nieuw leven in Twarres. De tweemansgroep van weleer is nu uitgegroeid tot een trio, maar aan de sound is niet veel gewijzigd. "Twarres is nog steeds Twarres, al is de samenstelling nu drastisch gewijzigd", aldus de 33-jarige zangeres.

Twarres scoorde in 2000 een megahit met Wêr Bisto, maar al snel verstomde het succes en stopten Mirjam en haar toenmalige kompaan Johan van der Veen. Een aantal jaren later probeerden de twee het opnieuw, maar werd bij Johan een zeldzame spierziekte ontdekt. Een volgende comeback ging niet door toen Johans opvolger Maeike Sijtsma plotseling overleed.

"Die periode heeft er flink ingehakt", vertelt Mirjam, die nu met de twee broers Kristian en Julian verdergaat. "Met hen ga ik weer ouderwets genieten van de optredens. Kristian speelt akoestische percussie en zijn broer Julian gitaar. Het mooie is nu dat we driestemmig kunnen zingen. Soms, tijdens het repeteren, moet ik even stoppen omdat ik dan zelf heel ontroerd raak van de sound. Het veroorzaakt kippenvel bij me."

De nieuwe samenstelling maakt Mirjam dan ook erg blij. "Kristian en Julian zijn heerlijke muzikanten, die de sound van Twarres zo goed aanvoelen, dat ik daar héél gelukkig van word."