×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Keith Emerson overleden

Onderzoek naar eventuele zelfmoord

12.03.2016 -

Het overlijden van toetsenist Keith Emerson, mede-oprichter van de popgroep Emerson, Lake and Palmer, wordt onderzocht als zelfmoord. Dat laat de Amerikaanse politie weten. De Brit Emerson overleed op 71-jarige leeftijd in zijn huis in het Amerikaanse Santa Monica. Daar zou hij met een schotwond in zijn hoofd zijn gevonden. De toetsenist zou al langer depressief zijn.


Emerson, Lake and Palmer scoorden in de jaren zeventig een wereldhit met het nummer Lucky Man.

Keith Emerson, Greg Lake en Carl Palmer ontmoetten elkaar in 1969 in Fillmore West in San Francisco. Het jaar daarna formeerde zij de naar hun genoemde popgroep. Hun eerste album had meteen succes, mede door het nummer Lucky Man dat daarop stond. Eind jaren zeventig had het trio nog een grote hit met het live opgenomen Peter Gunn. Rond die tijd ging de groep uit elkaar.

Emerson maakte diverse soundtracks voor films en televisieseries.

 

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties