Martine Bijl vervangen bij HHB

Heel Holland Bakt krijgt volgend seizoen tijdelijk een andere presentator. Martine Bijl heeft meer tijd nodig om te herstellen van de hersenbloeding die haar in september trof.

Dat heeft Omroep MAX donderdag bekendgemaakt. "Ze heeft er alles aan gedaan en doet dat nog steeds, maar het lichaam laat zich nu eenmaal niet dwingen", zegt Martines echtgenoot Berend Boudewijn in een verklaring. "Heel Holland Bakt is Martine buitengewoon dierbaar, maar ze heeft meer tijd nodig. Als ze bepaalde grenzen overschrijdt, is dat nadelig voor haar genezing. We hopen allemaal dat ze de gelegenheid krijgt om in alle rust te doen wat ze doen moet."

MAX-baas Jan Slagter heeft begrip voor het besluit van Martine. Volgens hem staat haar gezondheid voorop. "We wensen haar alle sterkte toe en hopen op een voorspoedig herstel. We gaan op zoek naar een tijdelijke vervanger die gedurende Martine’s afwezigheid de honneurs waar zal nemen bij Heel Holland Bakt."

De opnames voor het vierde seizoen van Heel Holland Bakt zijn komende zomer. Het succesvolle programma werd tot dusver steeds gepresenteerd door Bijl.