×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Zweeds prinsje heet Oscar

03.03.2016 -

Het woensdagavond geboren zoontje van de Zweedse kroonprinses Victoria heeft de naam Oscar Carl Olof gekregen. Dat heeft koning Carl Gustaf donderdag bekendgemaakt tijdens een speciale ministerraad. De prins is hertog van Schonen (Skåne).


De koning, vergezeld door prins Carl Philip, begon de bijeenkomst met een mededeling over de woensdag overleden prins Johann Georg, echtgenoot van prinses Birgitta. Daarna maakte hij de namen en titel van het zoontje van Victoria en prins Daniel bekend. Het jongetje is na zijn moeder en zijn oudere zusje Estelle de derde in de lijn van troonopvolging.

Tijdens het middaguur worden op verschillende plaatsen in het land 21 saluutschoten voor het pasgeboren prinsje afgeschoten. Daarna volgt een dankdienst, een traditioneel Te Deum, in de koninklijke kapel in het paleis.

Foto: © 2016 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Reacties