×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Naked Gun-acteur overleden

George Kennedy werd 91

29.02.2016 -

De Amerikaanse acteur George Kennedy is op 91-jarige leeftijd overleden. Voor zijn rol in Cool Hand Luke won hij in 1968 een Oscar voor beste mannelijke bijrol. Hij speelde ook in de drie Naked Gun-films.


De kleinzoon van Kennedy zegt dat zijn opa zondagochtend overleed in Boise, de hoofdstad van Idaho. Kennedy kampte al ruim een jaar met zijn gezondheid, sinds zijn vrouw Joan overleed. De laatste maand van zijn leven woonde hij in een hospice, meldt TMZ.

Kennedy speelde in meer bijna 180 producties. Gedurende de jaren 60 en 70 speelde hij vaak belangrijke bijrollen in films als The Dirty Dozen en The Boston Strangler. Hij was als Joe Patroni te zien in de vier Airport-films. Zijn laatste rol was in 2014 in The Gambler met Mark Wahlberg.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties