×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Taakstraf voor Ben Saunders

25.02.2016 -

Ben Saunders is donderdag in de rechtbank in Alkmaar veroordeeld tot 180 uur taakstraf in verband met mishandelen van een verkeersregelaar in Hoon, vorig jaar mei.


Ben betuigde spijt tijdens de zitting van twee weken geleden. Die spijt woog de rechter mee in de straf. Na de uitspraak van de rechter is van die spijt weinig meer te merken. 'De media maakten van een mug een olifant', aldus Ben met bravoure: 'Vroeger kon je gewoon een klap uitdelen. Nu niet meer.' De zanger zegt blij te zijn met de uitspraak. 'Misschien kom ik nog wel bekenden tegen,' lacht hij tegen de journalisten.

De rechter deed donderdag uitspraak in de zaak tegen Ben Saunders. Vorig jaar mei mishandelde hij in zijn woonplaats Hoorn een verkeersregelaar, toen die zijn vader niet wilde doorlaten wegens activiteiten in het centrum van die stad. Ben werd daarop zo kwaad dat hij uit zijn tattooshop naar buiten stormde en de verkeersregelaar klappen gaf. Die kwamen dusdanig aan, dat de man zowel een kaakfractuur als een hersenschudding opliep.

Op 11 februari hoorde Ben vijf maanden tegen zich eisen. De rechter maakte donderdag duidelijk dat Ben niet medeverantwoordelijk is voor het geweld door zijn vader en broer. Wel achtte de rechter mishandeling bewezen. Hij veroordeelde hem tot een taakstraf van 180 uur, waarbij hij rekening hield met de spijt die Ben eerder betuigde.

Ben dient verder een bedrag van ruim 2000 euro te betalen aan de verkeersregelaar. De zanger reageerde opgelucht. ’Ik kan dus blijven optreden. Maar dan wel ’s avonds, want overdag heb ik taakstraf,’ aldus Ben na afloop van de rechtszaak. Het enige dat hij vervelend vindt aan de taakstraf, is dat hij in die tijd niet even mag roken of op zijn telefoon kijken.

Toonde Ben twee weken geleden nog berouw om wat hij had gedaan, nu was dat niet het geval. ’Vroeger kon je gewoon een klap uitdelen. Nu niet meer.’ Ook was hij niet blij met eerdere berichten in de media. ’Die maakten van een mug een olifant,’ zo vond hij.

Zijn broer Jamie werd door de rechter veroordeeld voor een lichte vorm van geweld tegen de verkeersregelaar en hij wordt niet gezien als aanstichter van openlijk geweld. Jamie, die eerder nog 4 maanden tegen zich hoorde eisen, kreeg nu een dag celstraf opgelegd, alsmede een taakstraf van 120 uur. De dag cel heeft hij eerder al uitgezeten.

Vader Dean sr. leverde volgens de rechter een significante bijdrage aan het geweld. Hij achtte openlijke geweldpleging bewezen en veroordeelde Ben’s vader tot een voorwaardelijke taakstraf van 80 uur met een proeftijd van 2 jaar. Eerder was er een celstraf van 90 dagen of een taakstraf van 180 uur tegen hem geëist.

Ben samen met zijn vader Dean na het winnen van The Voice Of Holland.

 

Foto: Reni van Maren

Reacties