×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Puntenverdeling Eurovisie Songfestival gaat op de schop

18.02.2016 -

De puntenverdeling tijdens het Eurovisie Songfestival gaat op de schop. Per land geven straks zowel een vakjury als het publiek punten. Dat heeft de organisatie donderdag bekendgemaakt.


De eerste serie punten van de jury worden voortaan als eerste ombeurten gepresenteerd door de 43 deelnemende landen. Pas op het einde van de show worden alle publiekspunten in een keer bij het totaal opgeteld. Daardoor blijft het tot het einde spannend wie de winnaar van het muziekfestival wordt. Het bekende twaalfpuntensysteem blijft verder wel intact.

Tot vorig jaar bestond de puntenverdeling voor de helft uit stemmen van het publiek en de andere helft van een jury. De nieuwe opzet wordt ook toegepast bij de halve finales.

De organisatie wil voorkomen dat de winnaar al ver voordat de puntenverdeling is afgerond bekend is. Dat was volgens de makers niet goed voor televisie. Het Songfestival is dit jaar op 14 mei in Stockholm. Voor Nederland doet Douwe Bob mee.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties