×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Erik Dijkstra voor de rechter

Hans van Helden wil boek uit de handel

05.02.2016 -

Erik Dijkstra moet zich donderdag voor de rechter verantwoorden. Oud-schaatser Hans van Helden spant een kort geding aan tegen de voormalig Jakhals.


Erik schreef een boek over Van Helden, die in jaren zestig en zeventig een bekend schaatser was. Van Helden gaf zijn toestemming voor het schrijven van het boek. Maar nu het af is, is hij ontevreden. ''Hij vindt dat hij er slecht vanaf komt in het boek'', legt Dijkstra vrijdag uit in RTL Boulevard.

Journalist Erik is het daar niet mee eens. ''Er staan geen onwaarheden in. Ik denk dat het een eerlijk en afgewogen beeld van zijn leven geeft.'' Dijkstra zegt alles tot in detail te hebben gecheckt. ''De leuke en minder leuke aspecten komen aan bod, maar hij vindt dat het een negatief boek is.''

Van Helden wil dat het boek uit de handel wordt genomen en vernietigd. ''Ik heb er best wel verdriet van dat het zo eindigt'', aldus Erik, die Hans nog steeds een hele bijzondere man noemt.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties