×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Oprichter Earth, Wind And Fire overleden

Maurice White had Parkinson

05.02.2016 -

Maurice White, de oprichter van Earth, Wind & Fire, is donderdag overleden. De Amerikaanse artiest was vanaf het prille begin in 1969 de drijvende kracht achter de legendarische band. Doordat hij leed aan Parkinson trad hij sinds 1994 al niet meer op.


Maurice stierf thuis in Los Angeles, meldden Amerikaanse media. Onder leiding van White werd Earth, Wind & Fire wereldberoemd met hits als Boogie Wonderland, Shining Star, September en After The Love Has Gone. Hij was zowel zanger als schrijver en producer van zijn band.

De band had een grote invloed op de popmuziek. Qua geluid varieerden ze van R&B en soul tot funk, disco en psychedelische uitspattingen.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties