Placeholder

Marco Borsato grote Awards-winnaar

Marco Borsato is door de luisteraars van 100% NL dinsdagavond flink beloond met 100% NL Awards. De zanger ging er met de award vandoor in de categorie Album van het Jaar met Evenwicht en zelf werd hij uitgeroepen tot Zanger van het Jaar. Marco, en de andere winnaars, kregen de prijzen uitgereikt in de A9Studios in Uitgeest.

Ook bij Miss Montreal en de mannen van Kensington kan de vlag uit. Sanne Hans, zoals de singer-songwriter eigenlijk heet, is door de luisteraars van het radiostation met grote overmacht verkozen tot Zangeres van het Jaar. Ze kreeg 54 procent van de stemmen terwijl haar tegenstanders Anouk (16 procent) en Julia Zahra (15 procent) het met veel minder moesten doen. De Utrechtse rockers van Kensington zijn uitgeroepen tot Band van het Jaar.

In andere categorieën zijn er awards naar Dotan (Hit van het jaar met Hungry), Ali B (Muziekmoment van het jaar) en Kenny B (Doorbraak van het jaar) gegaan. De Nederlands-Surinaamse zanger beleefde in 2015 zijn grote doorbraak met het nummer Parijs.

Voor toekomstig The Voice of Holland-jurylid Guus Meeuwis stond ook een award klaar. De Brabander kan de 100% NL Oeuvre Award 2015 op zijn schoorsteenmantel zetten.