×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Bill Cosby dinsdag voor de rechter

02.02.2016 -

Bill Cosby staat dinsdag voor de rechter in Pennsylvania om te vernemen of een aanklacht wegens seksueel misbruik tegen hem zal leiden tot een rechtszaak. Het team van verdedigers van de 78-jarige acteur en komiek vindt dat er geen zaak is.


De raadslieden beroepen zich op een afspraak met de openbaar aanklager uit 2005, waarin werd vastgelegd dat Cosby niet zou worden vervolgd voor een 'ontmoeting' met basketbalster Andrea Constand, die een klacht wegens misbruik tegen hun cliënt heeft ingediend. De huidige openbaar aanklager vindt de claim van de verdediging een lachertje. Alleen een rechter kan immuniteit verlenen, zegt hij. Er ligt echter wel een persbericht van het OM van destijds, waarin staat dat een onderzoek niet tot een aanklacht heeft geleid.

De aanklager in 2005, Bruce Castor, heeft schriftelijk verklaard dat er destijds terecht is besloten niet te vervolgen. Constand ging toen akkoord met een financiële schikking, melden Amerikaanse media. Maar de vrouw heeft Castor inmiddels wel wegens laster voor de rechter gesleept.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties