×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Oeuvre Award voor Paul de Leeuw

02.02.2016 -

Paul de Leeuw krijgt tijdens de uitreiking van de TV-Beelden de Beeld en Geluid Oeuvre Award. Dat heeft de organisatie dinsdag bekendgemaakt.


De jury prijst De Leeuw dat hij al decennialang beeldbepalend is op televisie. "Zijn oeuvre is groot en buitengewoon rijk geschakeerd. Zijn talent voert hem langs cabaret, zang, toneel, radio, film en televisie. In al die disciplines is hij niet alleen de wervelende persoonlijkheid voor de schermen, maar ook een grote bron van creativiteit achter de schermen bij het bedenken en produceren van programma's”, staat in het rapport.

De Oeuvre Award wordt jaarlijks toegekend aan een man of vrouw die van bijzondere betekenis is voor het Nederlandse televisielandschap. Als winnaar wordt De Leeuw vereeuwigd op een glasplaat in de Wall of Fame in Beeld en Geluid. Eerder ging de prijs onder meer naar André van Duin, John de Mol, Koos Postema en Ria Bremer.

De presentator neemt de prijs op 7 maart in ontvangst. De genomineerden in de overige categorieën van de TV-Beelden worden later dinsdag bekendgemaakt.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties