×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Rick Brandsteder: 'Ik ben geen Dr. Phil voor vrijgezellen'

01.02.2016 -

Rick Brandsteder heeft te doen met de kandidaten van Temptation Island dat deze week na ruim vijf jaar terugkeert op televisie. "Een tropisch strand, een bar en een resort vol hitsige vrijgezellen, dat kan linke soep zijn voor stellen die hun relaties willen testen’’, zegt de presentator.


Temptation Island is opgenomen op een tropische bestemming in Thailand. "Het land van de glimlach, maar het is de vraag of de kandidaten na afloop nog kunnen glimlachen’’, zegt Rick. Het realityprogramma draait om twee Nederlandse en twee Belgische koppels. Negen dagen lang leven ze afgezonderd van hun partner en worden ze omringd door tien knappe singles.

Brandsteder: "Als presentator focus ik me vooral op de mannelijke kandidaten. Ze hebben een hoog libido en ze kregen het meteen al warm van de vrijgezelle vrouwen die er rondliepen. Het was niet gemakkelijk voor ze. De vrijgezellen in Temptation Island is er alles aan gelegen om de boel te ontwrichten. Ze gaan volop jagen en houden van versieren en met iemand het bed in te duiken. Het is aan de koppels om te testen of hun relatie hier bestand tegen is. De vrouwen waren in het begin wat afstandelijker. Mannen laten het gemakkelijker gebeuren."

Testosteron

In de meeste gevallen zijn het de vrouwelijke kandidaten die willen weten of ze hun vent kunnen vertrouwen. Rick: ‘"De vrouwen hebben makkelijk praten, maar voor de dames zelf is het ook niet gemakkelijk te verblijven tussen allemaal vrijgezelle mannen met een hoog testosterongehalte. Het is best moeilijk voor ze. Daarbij komt dat ze dagelijks beelden zien uit het kamp van hun mannen.”

Rick zegt met de kandidaten mee te leven, maar hinkt daarbij op twee gedachten. "Ze kiezen er uiteraard zelf voor en zijn zelf verantwoordelijk voor hun gedrag. Ik leef mee, maar ik ben meer een toeschouwer. Ik bied een luisterend oor, maar stel me niet op als Dr. Phil om relatieproblemen te bespreken."

Miss België

Rick presenteert het Vlaams-Nederlandse programma samen met voormalig Miss België Annelien Coorevits. Ze hebben er beide hoge verwachtingen van. Temptation Island was van 2002 tot en met 2009 te zien op Veronica. Er waren ook geregeld buitenlandse versies te zien. Rick: "De eerste reacties zijn goed. Ook in België kunnen ze niet wachten tot Temptation Island weer terugkeert op televisie.”

Temptation Island is al het vierde programma in een half jaar dat de 31-jarige Rick Brandsteder voor RTL5 presenteert. Het is het eerste programma waarvoor zijn nieuwe werkgever hem over de grens stuurde. Sinds hij in juli zijn handtekening zette onder zijn tv-contract presenteerde hij het straatprogramma Wie is de sjaak, de spelshow Van je vrienden moet je het hebben en onlangs De Nationale Sekstest. "Ravotten op het strand tijdens een grote productie in het buitenland is heel wat anders dan een studioshow."

RTL5 programmeert Temptation Island vanaf donderdagavond 4 februari recht tegenover de Net5-hit The Island, waarin deelnemers compleet geïsoleerd van de buitenwereld moeten zien te overleven op een onbewoond eiland.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties