×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Standbeeld voor Johnny Cash

Bij de Folsom State Prison

30.01.2016 -

Johnny Cash krijgt een groot standbeeld bij de Folsom State Prison in de Amerikaanse staat Californië. Althans, als er de komende jaren genoeg geld wordt ingezameld.


Het beeld moet zo'n 15 meter hoog worden. In het beeld zitten vlammen van steen verwerkt, een verwijzing naar Cash' grote hit Ring of Fire. In totaal moeten er acht beelden komen in de plaats, die samen de toeristische route Johnny Cash Trail vormen, weet TMZ.

Cash trad in 1968 twee keer op in de Folsom State Prison, en het resultaat was de live-cd At Folsom Prison, waar onder meer de hit Folsom Prison Blues uit 1955 op stond. De inspiratie voor de hit was eerder in zijn leven ontstaan. In zijn diensttijd keken Cash en zijn eenheid de film Inside Folsom Prison en daarbij kreeg hij een idee voor een liedje over het gevangenisleven. Het nummer Folsom Prison Blues was erg populair bij gevangenen, die Cash vaak schreven met de vraag of hij voor ze wilde optreden. Dat gebeurde dus ook uiteindelijk twee keer. Cash overleed in 2003.

 

Reacties