×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Guus volgt Marco op bij The Voice

30.01.2016 -

Guus Meeuwis volgt Marco Borsato op als talentencoach in The Voice of Holland. Dat werd vrijdagavond bekendgemaakt in de finale-uitzending van de muzikale talentenjacht.


Marco stopt na vijf seizoenen als coach. Hij vertrekt vooral vanwege zijn overvolle agenda en omdat hij zich op andere dingen wil richten. Vrijdag vertelde de zanger in het radioprogramma Goeiemorgen Lex op 100% NL wel dat hij zijn stoel van zowel RTL als van Talpa mag terugclaimen als hij dat zou willen.

Meeuwis spreekt van een 'loodzware erfenis'. "Want Marco is een fantastische en succesvolle coach! Maar ik kijk er onwijs naar uit. Het is een heel nieuw avontuur. Een strategie heb ik nog niet, wel heb ik natuurlijk een voorliefde voor het Nederlandse lied. Wie weet gaat dat straks een rol spelen in mijn keuzes."

Programmadirecteur Erland Galjaard van RTL noemt Meeuwis een aanwinst en een topartiest die met zijn staat van dienst heel belangrijk is voor de muziekindustrie. Hij past daarom als geen ander in het rijtje van coaches, aldus Galjaard. "Ook zijn gevoel voor humor draagt bij aan het zijn van een goede coach."

De zenderbaas is lovend over Borsato, volgens hem de 'godfather der coaches'. "Marco heeft de meeste overwinningen op zijn naam staan. Dat geeft wel aan hoe succesvol zijn werkwijze en kijk op talent zijn. Zijn enthousiasme, vakkennis en betrokkenheid hebben het succes van het programma mede bepaald."

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties