×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

’David Bowie deed auditie voor Lord Of The Rings’

28.01.2016 -

David Bowie heeft jaren geleden auditie gedaan voor een rol in Lord Of The Rings. Dat vertelt acteur Dominic Monaghan, die de hobbit Merry speelde.


Monaghan had destijds net auditie gedaan bij castingbureau Hubbard's in Londen. "Na mijn auditie raakte ik aan de praat met John Hubbard, die de audities leidde. Hij zei dat ik even moest wachten op hem om feedback te krijgen. Ik nam plaats bij de receptie. Terwijl ik door een tijdschrift bladerde, zag ik David Bowie binnenkomen. Hij tekende een document en ging de auditieruimte in," vertelt hij aan Huffington Post
Voor welke rol Bowie kwam, weet de acteur niet. Zelf vermoedde hij Gandalf, de goede tovenaar. Er gaan al jaren verhalen over Bowies interesse in de filmtrilogie. In die geruchten zou hij elfenkoning Elrond willen hebben spelen. De rol werd uiteindelijk vertolkt door Hugo Weaving.
 

Hugo Weaving speelde uiteindelijk de rol van Elrond

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties