Placeholder

Romy Monteiro wint talentaward

Romy Monteiro heeft woensdagavond de Musical Award voor aanstormend talent in de wacht gesleept voor haar hoofdrol in The Bodyguard. De dochter van Antje Monteiro kreeg de prijs in het Utrechtse Beatrix Theater uit handen van Jan Kooijman.

De jury prees Romy als de zangeres die bij haar verschijning iedereen op de knieën krijgt. Ze dankte producent Albert Verlinde van Stage Entertainment voor het vertrouwen in haar als onervaren musicalzangeres. Ook dankte ze haar moeder Antje 'voor al het talent dat ik van haar heb gekregen'.

Romy versloeg onder anderen Guido Spek, die voor zijn rol in Hartsvrienden was genomineerd voor de talentenprijs. Andere kanshebbers waren René de Gruijl en Amir Vahidi voor hun rol in Rent en Sarah Bannier voor haar rol in De zere neus van Bergerac van het Ro Theater.

The Bodyguard is gebaseerd op de film met Whitney Houston en Kevin Costner over de liefde tussen een popster en haar lijfwacht. Romy speelt daarin de rol van Rachel Marron. Ze trad woensdag in het Beatrix Theater ook op, samen met Carolina Dijkhuizen, die in The Bodyguard haar zus speelt. Samen zongen ze Run To You van Whitney Houston.