Placeholder

Bodyguard meeste nominaties Musical Awards

The Bodyguard heeft de meeste nominaties in de wacht gesleept voor de Musical Awards 2016. Dat heeft de jury donderdag bekendgemaakt.

De productie van Stage Entertainment over een zangeres die wordt belaagd door een stalker maakt op 6 januari kans op negen beeldjes. De musical Rent van M-Lab heeft acht nominaties gekregen. M-Lab moet per 1 januari zijn deuren sluiten wegens het gebrek aan subsidie.

In de categorie 'Beste grote musical' neemt The Bodyguard het op tegen De tweeling, de musicalbewerking van het boek van Tessa de Loo, en De zere neus van Bergerac van het RO Theater. Cabaretier Wart Kamps uit die productie is genomineerd voor Beste mannelijke hoofdrol. Hij moet het opnemen tegen William Spaaij (De tweeling) en Xander van Vledder (Willem Ruis). Kamps won eerder ook al de Zilveren Krekel, de prijs voor de beste rol in een jeugdvoorstelling.

Aanstormend talent

Actrice Romy Monteiro, die de hoofdrol in The Bodyguard speelt, is een van de vijf genomineerden voor de Aanstormend talent-prijs. In de categorie Beste vrouwelijke hoofdrol in een grote musical strijden Lone van Roosendaal (Heerlijk duurt het langs), Vera Mann (Hartsvrienden) en Hanna van Vliet (De tweeling) om de eer. Ook bijrollen Carolina Dijkhuizen (die de zus van de zangeres speelt) en Bram Blankestijn (de stalker) in The Bodyguard zijn genomineerd. De titelrol, die wordt vertolkt door Mark van Eeuwen, vist bij de nominaties achter het net.

Cabaretier Alex Klaasen is maar liefst twee maal genomineerd voor een Musical Award. Hij maakt kans op beeldjes voor zijn vertaling van en hoofdrol in Kiss of the Spider Woman. De voorstelling vertelt over twee politieke gevangenen die elkaar in de cel verhalen vertellen om de tijd te doden. Ook zijn tegenspeler René van Kooten maakt in de categorie 'Beste mannelijke hoofdrol in een kleine musical' kans op een beeldje. Kiss of the Spider Woman wordt in het najaar van 2016 in reprise genomen.

De Oeuvreprijs wordt uitgereikt aan Joop van den Ende. De uitreiking van de prijzen vindt plaats op 6 januari in het Beatrix Theater in Utrecht.