Sinéad O’Connor wilde zelfmoord plegen

Sinéad O'Connor is 'veilig en wel' gevonden door de politie in Dublin, nadat ze zondag via Facebook liet weten een overdosis te hebben genomen. De zangeres krijgt medische assistentie.

De politie liet verder weten geen commentaar te geven op individuele zaken. "Jullie zijn eindelijk van me af", had Sinéad op Facebook geschreven. In de lange post verklaarde ze verder 'gebroken' te zijn door de manier waarop ze door haar familie wordt behandeld. In berichten die ze eerder die dag plaatste ging ze in op een juridische strijd om het ouderlijk gezag over haar jongste kinderen, Shane van 11 en Yeshua van 8. Hun vaders zouden haar niet toestaan hen te zien, meldt de Ierse nieuwssite Breakingnews.ie.

Sinéad schreef de post direct aan haar familie. "Ze zouden er pas over een paar weken achter komen dat ik dood ben als ik ze nu niet zou informeren." In de post zei ze ergens in Ierland onder een andere naam in een hotel te hebben ingecheckt.

In 2011 dreigde de 48-jarige Nothing Compares 2 U-zangeres al eens met zelfmoord via Twitter. Ook toen kreeg ze bezoek van de politie.