Repetitie’s musical Willem Ruis begonnen

De cast van de musical Willem Ruis, De Show Van Zijn Leven begon maandag met repeteren. Hoofdrolspeler Xander van Vledder mocht eerst de taart aansnijden, zoals gebruikelijk is bij musicals. Ook gaf de cast alvast een voorproefje van het decor.

Willem Ruis, De Show Van Zijn Leven is een muziektheaterproductie over Nederlands grootste showmaster ooit. Producenten Janke Dekker en Michael van Praag hebben lang gezocht naar de hoofdrolspeler, Xander van Vledder. "Maandenlang hebben we geauditeerd. Vlak voor de laatste auditieronde kregen we nog een telefoontje en hoorden we dat Xander auditie wilde doen. Hij had flair en kon goed improviseren. Hij kon ons laten lachen, maar bezorgde ons tijdens zijn auditie ook een brok in de keel'', zegt Janke Dekker.
Maaike Widdershoven vertolkt in de musical de rol van Ineke Ruis. Johnny Kraaijkamp speelt producer Leo Moster, een fictief personage. De voorstelling komt tot stand met de volledige medewerking van de familie Ruis. Willem Ruis, De Show Van Zijn Leven gaat op 29 november in première en in de Stadsschouwburg van Haarlem.