Tineke Schouten wil nog lang niet stoppen

Tineke Schouten is voorlopig nog niet van plan met pensioen te gaan. De 61-jarige comédienne heeft nog heel veel plannen.

"Op mijn leeftijd vragen mensen: hoe lang ga je nog door? Als ik net als iedereen op mijn 67e met pensioen ga, heb ik nog drie nieuwe shows te gaan. Maar ik wil er nog 25 schrijven", zegt Tineke, die zich 'hartstikke fit' voelt in het AD. Wel heeft ze met haar man en kinderen afgesproken dat die aan de bel trekken. "Toch heb ik tegen mijn man Hans en Stefanie en Sigrid gezegd: 'Als het er niet meer uitziet, zeg het keihard in m'n gezicht'."

Schouten is nog lang niet klaar. Ze heeft plannen om een musical te schrijven en wil graag acteren in een film en een toneelstuk. De komende tijd heeft ze haar handen vol aan haar nieuwe voorstelling Gewoon DOEN!, waarmee ze vanaf deze week door het land trekt. De show 'moest van ver komen'. "Ik schreef Gewoon DOEN! in de vreselijke periode van ISIS, de afgehakte hoofden, de vliegramp met de MH17. Die depressieve zomer, met de crisis nog altijd voelbaar."

De comédienne liet zich echter niet ontmoedigen. "Dan zet ik juist mijn schouders eronder. Maar het was een moeilijk proces." Schouten legde zichzelf veel druk op. "Ik zie soms op tv cabaretiers waarbij drie minuten geen lach klinkt. Dan krijg ik het benauwd. Ik dwing mezelf elke halve minuut met een grap te komen. Kom op zeg, we komen wel om te gieren."