Placeholder

Monique Smit durfde niet naar Noah te kijken

Monique Smit vond de geboorte van haar zoontje Noah zo onwerkelijk dat ze aanvankelijk niet naar het kereltje durfde te kijken. "Ik hield m'n ogen dicht", vertelt ze. "Pas toen iedereen zei 'doe je ogen open', durfde ik te kijken."

Monique vond de bevalling heel heftig. "Het is snel gegaan. Binnen 3,5 uur lag hij op m'n borst, dat is heel snel voor een eerste, maar daardoor ook heel heftig." De blondine vond het bijzonder haar zoon voor het eerst vast te kunnen houden, vertelt ze aan RTL Boulevard. "Het was zo onwerkelijk, zo mooi. Maar ook raar dat ineens die buik weg is."

Noah lijkt volgens Smit niet op zijn moeder. "Hij lijkt niet op mij, dat donkere haar heeft hij van Martijn." Zonder haar vriend Martijn had Smit het naar eigen zeggen niet gered. "Hij heeft echt alles geprobeerd. Ik was niet zo lief, maar nu zijn we zo verliefd. Het is geweldig."

De naam Noah is volgens de 26-jarige Smit bijzonder in Volendam. "Ze waren best wel verrast. In Nederland is het wel een veel voorkomende jongensnaam, maar in Volendam zijn helemaal niet veel Noahs. Wij vonden het een hartstikke stoere naam, vooral die h erachter vinden we heel mooi."