WA fan van Ajax, Máxima van Feijenoord

Koning Willem-Alexander is supporter van voetbalclub Ajax. Dat verklapte trainer Ron Jans van PEC Zwolle na afloop van het competitieduel met de Amsterdamse club.

Ron Jans, die zijn elftal in Zwolle met 1-1 zag gelijkspelen tegen Ajax, vertelde aan Radio 1 dat hij zaterdag het genoegen had om kort met de koning en koningin te spreken. "Daarom hoef ik geen Koningsdag meer te vieren. Ik ga beelden van FC Groningen – Feyenoord bekijken en andere dingen doen. Zo heb ik ook nog een leuk gezin."

De voormalig leraar Duits onthulde vervolgens de clubvoorkeur van Willem-Alexander. "Ik weet eigenlijk niet of ik het mag zeggen, maar ik doe het toch: de koning heeft een voorkeur voor Ajax en Máxima is voor Feyenoord."

Het is al jaren een publiek geheim dat de koning fan van Ajax is. In 2008 gaf hij in een gesprek met de VVKH te kennen dat hij al zijn hele leven voor de Amsterdammers juicht.

Een Argentijnse voetballer had in de krant La Nácion verteld dat de prins voor Feyenoord was en zijn vrouw voor Ajax. Willem-Alexander stelde er prijs op dat zelf recht te zetten. Volgens hem moet hij boven de partijen staan, behalve als het op voetbal aankomt.