Placeholder

Patty wil boek over Luv’ verbieden

Patty Brard wil de publicatie van een boek over meidengroep Luv' tegenhouden. Het boek The Story Of Luv' waar Luv'-fan Peter Boonstra jaren aan werkte, verschijnt begin mei.

"Patty wil het verbieden", zegt Boonstra tegen BuzzE in reactie op een bericht in De Telegraaf maandag. "Zij heeft haar advocaten op mij afgestuurd, die mij dreigende brieven hebben gestuurd. Maar volgens advocaten die ik geraadpleegd heb, heeft zij geen vetorecht."
Volgens Boonstra baseert Brard zich op het portretrecht, dat iemand in staat stelt zich te verzetten tegen de publicatie van foto's. Het boek van Boonstra bevat meer dan 400 foto's van de meidengroep, die naast Patty Brard bestond uit José Hoebee en Marga Scheide. De laatste twee werkten overigens wel mee aan het boek en zijn ook aanwezig bij de presentatie in Hilversum op 1 mei.
Via haar management laat Patty Brard weten dat ze er niet veel voor voelt om alles opnieuw op te rakelen. Ze verwijst naar een eerdere verklaring, waarin ze zegt dat wat haar betreft de medewerking van alle drie leden van Luv' nodig is voor zo'n boek. "Feit is dat Patty nimmer toestemming heeft gegeven", aldus het management. Ook zouden er verschillende fotografen zijn die geen toestemming hebben gegeven voor het gebruik van hun foto's. De zangeres laat het nu over aan haar advocaat en 'houdt zich er verder niet mee bezig'. In haar wekleijske column in Weekend schreef ze daar ook al eerder over.
Boonstra zegt dat hij wel degelijk toestemming heeft van alle fotografen: "Ik heb alles netjes gedaan. Het is een schitterend boek geworden, waar ik echt trots op ben. Ik weet zeker dat iedereen het prachtig vindt. Behalve Patty." Hij zegt niet te weten waarom zij zich zo tegen de publicatie verzet. "Ik weet niet waarom ze ruzie zoekt. Luv' is vaak negatief in het nieuws geweest en ik wil nu juist iets positiefs doen. Maar blijkbaar kan dat niet met Patty Brard."
Luv' had eind jaren zeventig grote hits met nummers als U.O. Me, You're The Greatest Lover en Trojan Horse. In 2005 kwam het trio weer bij elkaar voor diverse optredens, zoals bij de Toppers in de Amsterdamse ArenA. De drie besloten er in 2012 voorgoed een punt achter te zetten.

De column die Patty in Weekend over het Luv’-boek schreef