Jarige Patty wil nog lang niet stoppen

Patty Brard verdwijnt voorlopig niet achter de geraniums. De presentatrice is woensdag zestig geworden en staat nog volop in het leven. "Niet werken is de ondergang van velen", vertelt ze.

Patty is niet van plan de mijlpaal groots te vieren. De presentatrice blijft thuis – 'de lekkerste plek om te zijn' – en wil de dag rustig voorbij laten gaan. "Maar ik heb wat signalen gekregen dat anderen daar anders over denken. Ik zie wel wat er gebeurt vandaag," vertelt ze in het AD.
Haar zestigste levensjaar is niet iets waar de Luv-zangeres naar uitkeek. "Ik dacht: dan is het echt voorbij." Maar nu het zover is, voelt ze zich eigenlijk helemaal niet zo oud. "Ik doe ook nog veel. Ik ken geen vrouw van zestig die nog zo actief is op televisie."
Brard geeft in de krant toe dat ze er van alles aan doet om er goed uit te blijven zien. Ze spuit botox, ondergaat darmspoelingen, slikt allerlei pillen en drinkt dagelijks een tarwegrasshake. "Mensen denken onterecht dat ik bang ben om oud te worden of dood te gaan. Ik vrees ziek te worden, dat ik door kwaaltjes mijn leven niet kan leiden zoals ik wil."