Linda geen getuige

Linda de Mol hoeft niet te getuigen in de zaak Miljoenenjacht. De deelnemer aan het televisiespel die naar eigen zeggen onbedoeld op de rode knop drukte en daarmee vijf miljoen euro misliep, krijgt van de rechter geen toestemming getuigen op te roepen.

Advocaat Peter Plasman had namens zijn cliënt Arrold van den Hurk de rechter gevraagd onder anderen Linda de Mol, de notaris en de regisseur van het programma te mogen horen. Die moesten bevestigen dat de kandidaat helemaal niet wilde stoppen met het spel.
De rechter vindt dat het eisen van een schadevergoeding in een eventuele bodemprocedure geen kans van slagen heeft. "De man wist dat het drukken op de rode knop beslissend is voor het verdere verloop van het spel. Uit beelden vanuit een andere camerapositie gemaakt, die niet op televisie zijn uitgezonden, maar wel op zitting zijn getoond, blijkt naar het oordeel van de rechter dat de man vol overtuiging op de rode knop slaat en daarmee het bod van de bank van 125.000 euro heeft geaccepteerd'', stelt de rechter in het vonnis.
Volgens de rechter is niet van belang dat de kandidaat dat eigenlijk niet van plan was en dat met zijn vrouw of Linda de Mol heeft besproken. De rechtbank vindt net als Endemol dat het er in een televisiespel als Miljoenenjacht om gaat wat de kandidaat op het moment suprême heeft gedaan en op dat moment heeft hij – vol overtuiging – op de rode knop gedrukt. Daarmee heeft hij het bod van de bank geaccepteerd en was het spel voor hem afgelopen, oordeelt de rechtbank.