Werd Frank Masmeijer bedreigd?

Frank Masmeijer wordt nu verdacht van drugssmokkel, maar het is niet voor het eerst dat de naam van de voormalig showmaster valt met betrekking tot dubieuze zaken. Zijn restaurant in Schilde werd enkele jaren geleden in brand gestoken, volgens de politie met opzet. De geruchten gingen daarna dat dit een waarschuwing aan Frank's adres was. En daar bleef het niet bij.

In november 2011 was het een kort krantenbericht: 'Afgelopen nacht hebben vandalen het rieten dak van restaurant De Loteling, op de Turnhoutsebaan in Schilde, in brand gestoken. Het was een voorbijganger die het vuur ontdekte en meteen alarm sloeg. De brandweer kon erger voorkomen; de schade bleef nog beperkt. Er waren twee brandhaarden. Naar de daders wordt nog gezocht.'

Restaurant De Loteling was eigendom van Frank Masmeijer, die in België op dat moment slechts geringe bekendheid genoot. Er was dan ook niet veel aandacht voor de brandstichting. Opmerkelijk was de zaak wel, want waarom zou een vandaal zonder motief op twee verschillende plekken de rieten kap van een restaurant aansteken? Lees deze week in Weekend alles over de rol van Frank in deze zaak en op welke wijze hij door wat ongure types werd gewaarschuwd.