Roseanne vreest dat Bill schuldig is

Roseanne Barr neemt geen blad voor de mond als haar wordt gevraagd wat ze vindt van het toenemende aantal beschuldigingen van seksueel misbruik aan het adres van Bill Cosby.

''Ik wil geen rechtszaak aan mijn broek of dat hij iemand op me afstuurt om me in elkaar te slaan, maar ik denk dat de feiten voor de hand liggen met 13 tegen 1'', zei Roseanne tijdens de promotie van haar misdaadprogramma Momsters: When Moms Go Bad. De Amerikaanse zender Investigation Discovery zendt dit nieuwe tv-programma vanaf 28 november uit.
Cosby is altijd erg aardig voor de comédienne geweest. ''Jaren geleden belde hij me toen ik wat problemen had met mijn show. Soms adviseerde hij me goed, andere keren was ik het niet met hem eens. Maar hij stak me destijds wel de helpende hand uit en dat waardeerde ik'', vertelt ze New York Daily News.
Ze steekt Cosby een hart onder de riem met een anekdote die is gebaseerd op de aflevering van haar comedyserie, waarin de vader van haar personage overlijdt. Zij schrijft een brief aan haar vader om in zijn kist te stoppen. ''Je hebt een heleboel slechte dingen gedaan en je deed ook goede dingen. Maar bovenal bedankt voor je humor.''
De Cosby-kwestie, zegt Roseanne, laat goede en slechte kanten zien. ''Het is verschrikkelijk als je ontdekt wat er achter de schermen gebeurt. Maar het is ook goed dat mensen nu capabel zijn om daadwerkelijk de waarheid onder ogen te zien.''