Geer en Goor goed bezig

Ruim 2400 aanmeldingen van vrijwilligers voor het Nationaal Ouderenfonds en een bedrag van tot nu toe ongeveer 35.000 euro. Dat is de (tussentijdse) 'opbrengst' van de tv-serie Geer en Goor: Waarheen, Waarvoor?, zo liet een woordvoerster van het Ouderenfonds donderdag weten.

Donderdagavond werd de compilatie van de afleveringen van dit seizoen van Geer en Goor: Waarheen, Waarvoor? uitgezonden. Betrokken mensen konden sms’en en zo een donatie van 2,50 doen aan het fonds.

In het RTL-programma vervulden Gerard Joling en Gordon, op de hen bekende 'humoristische’ manier, wensen van ouderen. Het programma vraagt aandacht voor eenzaamheid onder ouderen en manieren om die tegen te gaan. Vorig jaar was een soortgelijke serie met Geer en Goor, Effe Geen Cent Te Makken, ook al een succes voor het Ouderenfonds. Toen meldden zich meer dan 7000 nieuwe, vaak jonge vrijwilligers aan.

Zondag wordt de compilatie-uitzending herhaald. De zegsvrouw verwacht dat er dan opnieuw veel donaties en aanmeldingen zullen komen.