Dan Karaty’s leven centraal in nieuwe show

Danser en choreograaf Dan Karaty gaat een theatershow maken over zijn leven. In de voorstelling, die in 2015 in première moet gaan, zitten spectaculaire dansnummers en vertelt Karaty opmerkelijke anekdotes uit zijn carrière.

Dan maakte dat nieuws woensdag bekend in het FunX-programma Start! van dj Fernando Halman. "Het wordt een intieme reis door mijn leven", vertelde het jurylid van So You Think You Can Dance. "Ik vertel alle geheimen hoe het er achter de schermen aan toe gaat." Karaty werkte als choreograaf van onder anderen Britney Spears, Justin Timberlake en Kylie Minogue.
De danser besteedt in de voorstelling ook aandacht aan zijn werk als jurylid voor diverse talentenshows in de VS en Nederland. In het programma op FunX noemde hij vast één bizarre anekdote als voorbeeld: Karaty heeft een keer gevochten met Joe Simpson, de vader van megaster Jessica. "Ik ben er niet trots op", voegde hij daar meteen aan toe. "Ik ben geen vechter. Maar hij is iemand die het bloed onder je nagels vandaan weet te halen."