Mr. Probz in de problemen door strafblad

Mr. Probz is langzaam maar zeker aan het uitgroeien tot een wereldster. Met zijn hit Waves en zijn huidige nummer 1-notering Nothing Really Matters wil hij nu in de VS doorbreken. Eén probleem: door zijn strafblad krijgt hij geen werkvisum.

De 30-jarige artiest wil met een promotietour Amerika aandoen, maar de ambassade wil niet meewerken. "We werken hard aan een oplossing. We moeten veel documentatie overleggen, formulieren opnieuw aanvragen. Allemaal papieren die tijdens ee brand verloren zijn gegaan", zegt hij tegen het AD. Bij een brand in zijn huis in mei vorig jaar verloor hij zowat al zijn bezittingen.

De zanger is overtuigd dat het wel goed gaat komen. Toch kijkt hij dan wel even terug naar zijn verleden. "Dan ga ik al die situaties rond die vechtpartijtjes weer langs en zie ik: dit was niet nodig, dat ook niet en ook dat had ik anders kunnen aanpakken. Maar oké, het is wat het is. Elke beslissing die je in je leven neemt, zet een nieuwe keten in werking. Daar geloof ik heilig in. En alles bij elkaar heeft die weg me hier gebracht."