Spaans koningspaar luncht op Noordeinde

Koning Felipe en koningin Letizia van Spanje zijn woensdag in Nederland voor een kennismakingsbezoek. Op de officiële website van het Spaanse koningshuis verscheen rond het middaguur al een foto van de ontvangst in Paleis Noordeinde, waar een lunch op het programma staat.

Het Spaanse koningspaar arriveerde op Rotterdam – The Hague Airport en wordt vergezeld door minister José Manuel Soria van Industrie, Energie en Toerisme en directeur-generaal bilaterale betrekkingen María Victoria Morera. Ze werden op het vliegveld ontvangen door de ambassadeur van Spanje, Fernando Arias. In Paleis Noordeinde nodigden koning Willem-Alexander en koningin Máxima het Spaanse koningspaar uit het gastenboek te tekenen.

Na de lunch bezoeken Koning Felipe VI en Koningin Letizia de Staten-Generaal. Ze ontmoeten de voorzitter van de Eerste Kamer Ankie Broekers-Knol en de voorzitter van de Tweede Kamer Anouchka van Miltenburg. Het bezoek wordt afgesloten met een ontmoeting met minister-president Rutte op het ministerie van Algemene Zaken.