Máxima opent Rotterdamse Markthal

De nieuwe Markthal van Rotterdam is woensdagmiddag onder overweldigende belangstelling geopend door koningin Máxima. Een paar duizend Rotterdammers wachtten al voor de opening voor de Markthal tegenover station Blaak op de komst van de koningin, die de nieuwe 'kathedraal van de markt' officieel opende door het plaatsen van een pompoen op een weegschaal.

''Ik vind het geweldig", zei Máxima toen ze werd gevraagd naar haar eerste indruk van de Markthal. Die is gebouwd in de vorm van een hoefijzer, met binnen onder het dak een kunstwerk van 4000 panelen die de 'hoorn des overvloeds' uitbeeldt. Een kunstwerk dat meteen hongerig maakt en al veel lof heeft gekregen.

Máxima kreeg na de opening een uitgebreide rondleiding door de hal waar het dringen was geblazen om van dichtbij een foto te kunnen maken van de koningin. Die maakte overal een praatje, kreeg een wiel Oud-Rotterdamse kaas aangeboden en proefde hier en daar van de aangeboden waar.

Buiten wachtte nog steeds een enorme menigte die meteen na het vertrek van de koningin bezit nam van de Markthal, die een nieuw icoon moet worden van de Maasstad.