Placeholder

Linda en John de Mol al een jaar afgeperst

John en Linda de Mol worden sinds oktober 2013 afgeperst en bedreigd door een of meerdere personen. De politie onderzoekt de zaak. In december werd al duidelijk dat Linda de Mol het aantal beveiligingscamera's rond haar villa had verdubbeld. De woordvoerder van Talpa liet toen echter weten dat de presentatrice van Ik Hou Van Holland op dat moment niet werd bedreigd.

''In de pers kwam destijds een bericht naar buiten dat Linda ernstig bedreigd zou worden. Ik heb toen niet ontkend dat er extra beveiligingscamera's zijn opgehangen, maar alleen gezegd dat er op dat moment niets concreets speelde'', reageert de Talpa-woordvoerder nu.
Volgens de zegsman is dat niet in tegenspraak met het persbericht dat de politie dinsdag naar buiten bracht, waarin staat dat John de Mol al sinds oktober 2013 wordt afgeperst en zijn zus Linda wordt bedreigd door één of meerdere personen. ''Ik blijf erbij dat er in december, toen ik benaderd werd door journalisten met de vraag hoe het zat, niets concreets speelde. En dat was ook zo. Daarvoor was er wel wat aan de hand en daarna speelde de kwestie opnieuw'', licht de woordvoerder van Talpa toe.
Van een verdachte wordt dinsdagavond een compositietekening vertoond in Opsporing Verzocht (AVRO, NPO 1, 20.30 uur). De Talpa-woordvoerder: ''De politie meent een signalement te hebben van de betrokkene. Het is nu in onderzoek bij de politie. Die toont de compositietekening vanavond in Opsporing Verzocht in overleg met de familie. Ik kan er nu niet veel meer over zeggen, omdat we de politie niet in de wielen willen rijden tijdens het onderzoek.''
De woordvoerder van John de Mol kan niet zeggen hoe John en Linda zich er nu onder houden. ''Linda is gewoon aan het werk en presenteert haar programma's. Kijkers zullen het niet aan haar zien. En John is zoals altijd wat teruggetrokken.''
Voorafgaand aan de uitzending doet de politie geen verdere mededelingen over het onderzoek. Ook Xenia Kasper, de manager van Linda de Mol, laat weten geen uitspraken te doen. ''De politie heeft het verhaal naar buiten gebracht. We willen daar niets aan toevoegen'', zegt Xenia. De manager van Johnny de Mol wil 'absoluut geen commentaar' geven.