Eerste tussenstand ooit Zilveren Televizier-ster

Chantal Janzen, Erica Terpstra en Eva Jinek zijn in de race voor een Zilveren Televizier-Ster. Ook Floortje Dessing, Linda de Mol en Nicolette van Dam behoren tot de kanshebbers, evenals Wendy van Dijk en Yvon Jaspers.

Het is voor het eerst in de geschiedenis van de tv-prijzen dat Televizier.nl een tussenstand bekendmaakt in de verschillende categorieën. ''Televisiekijkers vragen me regelmatig waarom we geen tussenstand geven van de Sterren, Stuiver en Talent Award. Zo’n tussenstand kan mensen helpen tijdens het stemmen in deze belangrijke, laatste fase van deze verkiezingsronde”, legt redactiechef Jeroen de Goeij uit.

''Daarom hebben we besloten om dit keer inzage te geven in álle categorieën. Dat past ook goed bij het idee achter de Gouden Televizier-Ring, de tv-prijs van de kijker. Omdat we voor alle prijzen hetzelfde aantal willen onthullen, hebben we gekozen voor een top 8." In de loop van maandag maakt Televizier gefaseerd de acht kanshebbers in de overige categorieën bekend.

De verkiezing sluit maandag 29 september om 9 uur 's ochtends. Die avond worden de drie genomineerden van de Gouden Televizier-Ring, Gouden Stuiver, Televizier Aanstormend Talent en de Zilveren Televizier-Sterr