John de Mol zag Utopia als een nachtkaars uitgaan

John de Mol heeft besloten in 2015 gewoon door te gaan met Utopia. ''Je merkte de afgelopen weken dat de bewoners rekening hielden met het idee dat het op 31 december allemaal is afgelopen.”

“Sommige plannen werden meteen afgeschoten, omdat ’het toch geen zin heeft’. En ik wil juist niet dat Utopia als een nachtkaars uitgaat,'' vertelt John in een landelijk ochtendblad.

Aan het einde van het jaar wordt een winnaar gekozen die de inhoud van de kas wint. De bewoners mogen daarna kiezen of ze willen blijven of naar huis gaan. ''Ik vermoed dat er zeker zes, zeven zullen blijven.'' Voor nieuwe bewoners gaat ook een minimumtermijn van een jaar gelden, maar een nieuwe einddatum geeft de Mol niet.

Verder vertelde John ook dat het Amerikaanse Discovery Communications interesse heeft in SBS6, Net5 en Veronica. ''Ze hebben contact gehad met ons en ook met Sanoma, dat de overige procenten bezit. Ik verwacht dat er snel een actie komt van Discovery. Wat die precies zal zijn, weet ik niet'', laat de televisieproducent weten. Hij benadrukt dat hij niet van plan is zijn aandeel van de hand te doen. ''Door te experimenteren met nieuwe programma’s wil ik een sterke zender bouwen. Om die reden is ons belang niet te koop.''