Jan Kooijman halfdood door de baby

Jan Kooijman (33) is door het vaderschap veranderd. "Het grappige is dat mensen er direct naar vragen zodra het kind er is: 'ben je veranderd?' Nou, ik werk me door nachtelijke voedingen zonder slaap heen en ben dus vooral halfdood.”

“Natuurlijk verander je, want er is iemand bijgekomen, voor de rest van je leven. En dat kleine mensje wordt alleen maar mooier, leuker en gezelliger. Als ik thuiskom ligt er in de gang een tekening van 'papa, mama, Logan en zusje'. Dan pak ik die, loop ik naar mijn dochter en geef haar een kusje," vertelt Jan in een landelijke ochtendkrant.

In de nieuwe serie Bluf gaat het er heel anders aan toe, dan speelt hij Mark, de beste vriend van pokeraar Philip die plotseling een grote hoeveelheid geld wint. Zelf is Jan eigenlijk helemaal niet van het gokken. "Ik ben maar één keer in een casino geweest en dat was tijdens het vrijgezellenfeest van mijn broer." Voor de opnamen was hij op grote pokertoernooien. "Leuk, want daar kom je niet zomaar. Zelf kan ik een beetje pokeren, maar de toernooien op tv vond ik vooral lekker om bij in slaap te vallen."