William en Kate: het huwelijksalbum

Uiteraard vindt u deze week in Weekend een betoverende reportage over de mooie huwelijksdag van William en Kate. Hier alvast een klein voorproefje.

Net als zijn moeder destijds, begon prins William vlak voordat zijn aanstaande de kerk binnenkwam, te blozen. Want hij mag dan een stoere jongeman zijn die niet terugschrikt voor militaire operaties, bij zijn huwelijk met Kate leek William nauwelijks bestand tegen de zenuwen. Volgens de prins had hij vooraf al knikkende knieën van de spanning.

Grappend zei prins William aan het begin van de dag tegen Michael Middleton, de vader van de bruid: ‘Ik dacht dat we het klein en intiem zouden houden!’ Een besluit dat toch zeker werd nageleefd, want het huwelijk was zo eenvoudig mogelijk gehouden. Geen onnodige poespas en zelfs geen lied van bijvoorbeeld Elton John. Het moest gaan om het moment dat ze elkaar hun eeuwige trouw en liefde beloofden.
De moeder van William werd afgelopen vrijdag bij het huwelijk het meest gemist. Desondanks werd Diana’s aanwezigheid wel gevoeld in Westminster Abbey. Het bruidspaar had er namelijk voor gekozen een hymne te laten spelen die tot de favorieten van de overleden prinses behoorde. Deze had bovendien op haar begrafenis geklonken.

Net als Diana destijds, had Kate besloten om de toezegging haar toekomstige echtgenoot ’te gehoorzamen’ uit de huwelijksbelofte te schrappen. Het paar wil gelijkwaardig door het leven en vindt het niet meer van deze tijd dat een vrouw belooft haar echtgenoot te gehoorzamen.

Het was de kus van William’s ouders die dertig jaar geleden de wereld over ging als het toppunt van romantiek. Het moment duurde niet langer dan 0,4 seconden, maar dat leek niemand uit te maken.  

De verwachtingen voor de balkonscène van William en Kate waren
dus hooggespannen. Een kus kwam er. Twee keer zo lang als die van de
ouders van William, maar volgens het publiek nog niet lang genoeg. Dus
volgde er nóg één. Een extra kus die in totaal 1,2 seconde duurde.

Twee
zeer gemeende zoenen waarmee de bruiloft voor het publiek werd
afgesloten. Het bruidspaar trok zich terug in het Buckingham Palace,
waar voor hen het feest uiteraard nog even doorging. In besloten kring
werd er geluncht, gedineerd en gefeest.

Uiteindelijk was het een
schitterende dag voor het bruidspaar en de familie. Maar ook voor de
rest van de wereld, die met belangstelling over de schouder van
Groot-Brittanië meekeek. Uiteraard vindt u deze week in Weekend een
uitgebreide en prachtige fotoreportage over deze fantastische dag, waar
ook Nederland vol van was. Weekend nu in de winkel.