Placeholder

BN’ers massaal aan de Ice Bucket Challenge

De zogenoemde ALS Ice Bucket Challenge is ook naar Nederland overgewaaid. Veel bekende Nederlanders overgieten zich met ijswater om aandacht te vragen voor de spierziekte ALS. Gerard Ekdom, Ruud de Wild en vele anderen gingen de uitdaging aan.

De ijskoude uitdaging is onlangs van start gegaan in Amerika en inmiddels doet Nederland massaal mee. Het is de bedoeling dat je jezelf overgiet met een emmer ijswater. Vervolgens moet je drie mensen uitdagen om hetzelfde te doen. Lukt het hen niet binnen 24 uur een emmer over zichzelf leeg te gieten, dan moeten ze geld doneren aan een ALS stichting. Maar ook van de mensen die wel onder die koude douche zijn geweest, wordt verwacht dat ze een donatie doen. 

Giel Beelen werd genomineerd door Beau Van Erven Dorens

Gerard Ekdom werd uitgedaagd door Giel Beelen. Hij nam deze uitdaging heel serieus, omdat zijn moeder overleden is aan deze ziekte. 'Mijn moeder overleed ooit aan deze verschrikkelijke ziekte. Er is nog steeds geen medicijn en het is een verschrikkelijke ziekte. Ik heb mijn moeder weg zien kwijnen. Er is heel veel geld nodig voor een medicijn.'

3FM DJ Coen deed ook gezellig mee:

Sofie van den Enk deed ook mee, maar wist het hele fenomeen niet in zijn geheel vast te leggen. 

Normaal gesproken zou Henkjan Smits 'bekijk het maar' zeggen, maar voor ALS wil hij wel een koude douche nemen.

 

Chantal Janzen liet zich ook niet kennen en ging er helemaal voor. Ze nomineeerde onder andere Halina Reijn.

Halina liet zich op haar beurt niet kennen en ging de uitdaging aan. Ze bedankte Chantal Janzen op zeer sarcastische wijze om vervolgens haar beste vriendin Carice van Houten te nomineren.