Henny Huisman gokt een miljoen

De opnames voor Surprise Surprise zijn net begonnen en Henny Huisman is in zijn element. "Heerlijk om te doen", vertelt de geestelijk vader van de remake van de Surpriseshow in het AD. Hij verwacht flink te gaan scoren met zijn nieuwe programma. "Ik gok voorzichtig op een miljoentje."

De televisieman gelooft nog heilig in de formule, die hij 'onverslijtbaar' noemt. "In Engeland staat het momenteel in de top 3 van best bekeken programma's. Het is en blijft een goed format: de ultieme feelgoodtelevisie." Toch houdt hij een slag om de arm. "Je weet nooit of het nog werkt. Want na de Surpriseshow zijn er zo veel varianten daarop gekomen. All You Need Is Love en allerlei hulpprogramma’s. In de basis gaat het allemaal om verrassen."

Zangeres Do presenteert Surprise Surprise, dat vanaf 30 augustus bij SBS6 te zien is. Huisman en collega Airen Mylene gaan het land in om mensen te verrassen.

Huisman maakt zijn tv-comeback dankzij een kijkersactie van Beau van Erven Dorens, die de 63-jarige veteraan terug op televisie wilde krijgen. In december vorig jaar werd de presentator behandeld voor nierkanker, waarvan hij nu is hersteld.