Voor Lady Gaga is ALS-uitdaging geen enkel probleem

Ook Lady Gaga gaat zichzelf onderdompelen in een emmer vol ijswater. Dat is geen probleem voor haar, laat ze weten via Twitter. "Ik doe dat elke dag na afloop van een show."

De zangeres accepteerde de uitdaging van Jared Eng, oprichter van de entertainmentsite JustJared, die ook zangeres Rita Ora, model Gigi Hadid en actrice Camilla Belle nomineerde. Gaga laat het niet bij de ijswater-uitdaging, die bedoeld is om aandacht te vragen voor de spierziekte ALS. Ze doneert ook 10.000 dollar (7500 euro) voor onderzoek aan de ALS Association. De zangeres heeft zelf het stokje overgedragen aan al haar fans. "Alle Kleine Monsters, doneer alsjeblieft minstens 1 dollar en dompel jezelf in ijs."

Veel sterren gingen Lady Gaga voor. Zo gooiden zondag Ashton Kutcher, Jessica Alba en Nicole Richie nog ijskoud water over zichzelf heen en eerder onder anderen Selena Gomez, Justin Bieber, Gwen Stefani, Justin Timberlake en Jennifer Lopez. Er is in de Verenigde Staten al ruim 5 miljoen dollar (3,7 miljoen euro) gedoneerd.

In Nederland accepteerden onder anderen Nigel de Jong, Beau van Erven Dorens en hockeydames Naomi van As en Ellen Hoog de koude uitdaging. Zondag meldden we al dat Ireen Wüst de uitdaging was aangegaan en ook Jack Spijkerman gooide in zijn achtertuin een emmer ijskoud water over zich heen.