DJ Tiësto geniet meer van het leven

DJ Tiësto doet het rustiger aan dan een aantal jaar geleden. "Ik neem meer de tijd om van het leven te genieten", vertelt de 45-jarige Tijs Verwest. "Na een druk weekend volgen nu 5 dagen vakantie, een boottripje maken of iets doen met vrienden. Er is meer in het leven dan alleen draaien, draaien, draaien", zegt Verwest.

Toch denkt de dj voorlopig nog niet aan stoppen. "Het is mijn ambitie om de Mick Jagger van de dancemuziek te worden. Hoeveel energie die man nog heeft op zijn leeftijd, daar kun je alleen maar eerbied voor hebben." Veel van zijn collega's die ook in de jaren 90 begonnen met draaien zijn al lang gestopt, maar daar moet Tiësto nog niet aan denken. "Voor mij is het zo’n gave kick dat ik dit al 20 jaar doe en nog steeds tussen die populaire jongens sta. Het is verslavend. Twintig-, misschien wel veertigduizend man die euforisch worden van jouw muziek. Supergaaf,’’ zegt hij in het AD.

Verwest vindt het leuk dat hij na 20 jaar nog steeds meedraait in de hoogste regionen van de dj-wereld, met nu vooral veel jonge dj's om hem heen. "Ik vind het geweldig om die jonge jongens te zien. Zij zien mij als mentor en dat is een grote eer. Tegelijkertijd inspireren ze mij ook weer met hun onbevangen en spontane gedrag. Ze durven alles en halen mij zo uit mijn comfortzone. Alles wat zij meemaken, heb ik al eens meegemaakt. Ik vond die begintijd mooi, maar ik kan er nu beter van genieten. Ik weet nu hoe mooi het leven is."