Televisiezenders aangepast

De programmering van de Nederlandse Publieke Omroep is woensdag in verband met de dag van nationale rouw sober. Zo komen amusementsprogramma's als Lingo, de Slimste Mens en De vloer op te vervallen. Op Nederland 3 worden alle programma's vervangen door films en op het kinderblok Zapp zijn alleen natuurprogramma's en sprookjes te zien.

De NOS doet op Nederland 1 vanaf 14.30 uur rechtstreeks verslag van de dag van nationale rouw. Het verslag van de Tour de France verhuist naar Nederland 2.

Op de radiozenders vervallen de spelletjes en wordt aangepaste muziek gedraaid. Radio 1 staat de hele dag in het teken van de nationale rouw. Dinsdag werd al bekend dat op alle NPO-zenders reclamevrij zijn. Ze schakelen woensdag allemaal over naar luchthaven Eindhoven als daar het transportvliegtuig met stoffelijke resten uit Oekraïne arriveert.

Alles rond de nationale rouw is internationaal ook online te volgen op npo.nl. De hele wereld kan daar woensdag terecht, de gebruikelijke landblokkade (geo-ip blocking) is uitgezet.