Ook ouders naar rechter om pestprogramma

Ook de ouders van de leerlingen die voorkomen in het gewraakte RTL 5-pestprogramma op het Einstein Lyceum in de Rotterdamse deelgemeente Hoogvliet stappen naar de rechter. Dat doen zij in dezelfde zaak die eerder al de schoolleiding tegen RTL 5 aanspande. De zaak komt maandag 12 mei voor de rechter in Lelystad. De rechtbank is gevraagd de zaak achter gesloten deuren te behandelen.

"De ouders van de scholieren uit de klas waar een gepeste jongen in het geheim opnames maakte, hebben expliciet bezwaar gemaakt tegen de uitzending van (mogelijke) beelden van hun kinderen’’, stelt de schoolleiding in een verklaring. De ouders willen zelf buiten de publiciteit blijven. Het programma Project P wil het pesten op scholen aan de kaak stellen.

RTL 5 kreeg tot woensdag 9 april de tijd om op de eis van de school in te gaan en de gewraakte beelden niet uit te zenden. Ook beelden die in de buurt van de school van leerlingen zijn gemaakt, mogen niet worden gebruikt, vinden de ouders en de schoolleiding. Gesprekken met de zender om uit het conflict te komen, leverde uiteindelijk niets op. De makers en de zender staan achter het programma, dat ook op andere scholen werd gemaakt.