UB40 jaagt fans weg

Enkele tientallen fans van UB40 zijn maandagavond bij een concert van de band de zaal uitgerend omdat ze het geluidsvolume niet langer konden verdragen. De groep, die eind deze maand voor een achttal concerten naar Nederland komt, zou zo hard gespeeld hebben, dat het door haar hele lijf trilde, zei een bezoekster.

Andere bezoekers klaagden over hartritmestoornissen en hoofdpijn, meldt de BBC. Een woordvoerder van de band verontschuldigde zich tegenover enkele weggelopen fans die hun geld terug eisten en bood hen VIP-kaartjes voor een volgend concert aan. Hij zei dat er nog tijdens het concert aan de geluidstechnici was doorgegeven dat sommige toehoorders het volume te hoog vonden, maar dat het merendeel van het publiek er geen last van had gehad.
UB40 is op dit moment bezig met een uitgebreide Engelse tournee, waarna eind april acht concerten in Nederland volgen. Komende zomer zal dan de rest van het Europese continent worden aangedaan. Vreemd genoeg toert er deze dagen nog een tweede groep onder de naam UB40 door Engeland. Dat is de huidige band van voormalig UB40-zanger Ali Campbell en klavierspeler Mickey Virtue, die beiden de groep in 2008 verlieten, en waarbij zich eind vorig jaar de populaire trompettist en achtergrondzanger Terence ‘Astro’ Wilson – ook één van de oprichters van het originele UB40 – aansloot. Zanger bij het ‘officiële’ UB40 is tegenwoordig Ali’s oudere broer Duncan Campbell.
UB40 geldt als een commercieel extreem succesvolle popband en heeft zo’n 70 miljoen albums verkocht. De groep haalde maar liefst tweeëndertig keer de Nederlandse top 40, waarvan vijf keer de eerste plaats. De bekendste hits zijn Red Red Wine, Sing Your Own Song, I Got You Babe en Kingston Town.